5 cărți în limba spaniolă pentru copii

Lectura este una dintre marile plăceri, iar a citi într-o altă limbă oferă și beneficiul de a învăța mai bine și mai repede o limbă străină.

Cititul este foarte important pentru copii. Le deschide mintea spre tărâmul imaginației și le dezvoltă creativitatea. Este și o modalitate plăcută de a învăța cuvinte noi.

Dragostea pentru cărți se cultivă citindu-le când sunt mici și prin expunere la lectură, activități cu alți copii la biblioteci publice din oraș care au un program divers pentru copii.

Iată cinci cărți în limba spaniolă pentru cei mici.

  1. Un Castillo de Libros este o carte excelentă pentru copii, faimoasă pe plan internațional și scrisă de o autoare din Columbia – Susana Aristizabal. Este despre celebrarea cărților și a ceea ce putem descoperi în ele. Are ilustrații frumoase, colorate și este ușor de abordat chiar de copii de 3 sau 7 ani.
  2. Maguaré este un website cu cărți în limba spaniolă pentru copii. Unele au audio și video, ceea ce este ideal pentru învățarea pe mai multe canale, prin ascultare de exemplu. Un alt avantaj este faptul că aceste povești sunt scurte. Reprezintă una dintre cele mai bune surse de cărți în limba spaniolă pentru copii. Ilustrațiile sunt superbe, de asemenea.
  3. El Retorno a la Alegria este una dintre cele mai bune cărți în spaniolă pentru cei mici. Este editată de Unicef și include povești scurte, fabule, jocuri în 196 de pagini pe care le poți descărca aici:
  4. Mi Mejor Amiga este o carte cu ilustrații frumoase și text foarte scurtă, fiind potrivită pentru copii mici și de nivel începător. Explorează prietenia din copilărie și are un final interesant. Și copiii de 5 ani pot înțelege vocabularul. Poți descărca această carte gratuit aici.
  5. Tortuguita, veni baila este o antologie cu cântece și povești tradiționale din Columbia, în spaniolă, pentru cei mici. Ilustrațiile sunt plăcute și distractive. Unele texte sunt bilingve, pe lângă spaniolă existând și diferite texte în limbi locale din America Latină. Vocabularul este destul de complex, pentru un nivel intermediar. Se găsește tot gratuit, putând fi descărcată aici.

Întrebările sunt utile după lectură. Verificați și înțelegerea expresiilor culturale, care oferă o valoare adăugată învățării, pe lângă studiul limbii spaniole în sine. Aceste cărți sunt un instrument util care îi ajută pe copii să învețe limba spaniolă și să se distreze în același timp.

La Lektor, studiul limbilor străine este acompaniat de lectura unor texte scurte, pentru a face progres mai rapid și a putea înțelege diferite mesaje scrise, pentru a aprofunda și elemente de cultură și a face față unor conversații în context multicultural, atât pe plan profesional, cât și personal. La Lektor, partea de Reading este introdusă de la nivel începător, cu texte adaptate fiecărui nivel.

Lectură plăcută!

Article by Nadia Esslim

Photo: Getty Images

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți