5 cărți SF noi în engleză

Între cărțile apărute la începutul aceste primăveri, câteva sunt deja populare printre cititori și recomandate ca lecturi interesante pentru luna aprilie 2023.

Cele cinci cărți SF de mai jos sunt potrivite atât pentru adolescenți, cât și pentru adulții care iubesc acest gen literar.

  1. The Book That Wouldn’t Burn de Mark Lawrence este primul volum din Trilogia Bibliotecii. Este o carte despre cărți, o carte SF și de fantezie perfectă pentru adulți. Este o carte destul de groasă, de aproape 600 de pagini. Este vorba despre un băiat care a locuit mereu într-o vastă bibliotecă, „mai veche decât imperiile și mai mare decât orice oraș”. E o poveste despre adevăr și minciuni, o călătorie în lumea cunoașterii. Este, de asemenea, o invitație să ne gândim la Era Informației, unde cunoașterea poate fi folosită în mod abuziv.
  2. Tress of the Emerald Sea de Brandon Sanderson este un bestseller cu ilustrații de Howard Lyon. Este o ficțiune high fantasy pentru tineri și adulți, o carte de aventuri. Tress locuiește pe o insulă înconjurată de un ocean verde ca smaraldul. Colecționează căni aduse de marinari din tărâmuri îndepărtate și ascultă poveștile pe care i le spune Charlie. Tress pornește într-o călătorie cu vaporul pentru a o găsi pe vrăjitoarea din Marea de la Miezul Nopții. Pirații abundă în locurile prin care călătorește ea.
  3. Atalanta de Jennifer Saint este o carte de ficțiune istorică și mitologie greacă despre mitul Atalantei, o femeie crescută de urși, care vânează și este singura femeie din grupul argonauților. Atalanta este o prințesă care este abandonată de părinții ei (care așteptau un fiu) în munți. Ea supraviețuiește, protejată de zeița Artemis și de o ursoaică. Este o carte plină de bucurie, pasiune și aventuri.
  4. The Last Heir to Blackwood Library de Hester Fox spune povestea unei tinere care moștenește o bibliotecă misterioasă, ale cărei secrete trebuie să le descâlcească. Acțiunea are loc după primul război mondial. După ce își pierde fratele în războia, ea pleacă spre noua ei casă. În spatele ușilor încuiate o așteaptă o bibliotecă magnifică, unde printre cărți sunt ascunse și texte stranii, ezoterice. Ea simte și o prezență invizibilă în bibliotecă. Descoperă misterele acestei biblioteci împreună cu Ivy.
  5. Translation State de Ann Leckie propune misterul unui traducător dispărut (de peste 200 de ani) într-o carte SF modernă. Enae moștenește „sarcina diplomatică” de a-l regăsi. În plus, Enae află că are legătură cu o familie dispărută cu mult timp în urmă. Deși își iubește părinții adoptivi, dorește să își înțeleagă mai bine identitatea. Misterul și aventurile în spațiu se împletesc într-o poveste frumoasă despre un univers numit Radch.

Lecturile în original îți îmbogățesc vocabularul, te ajută să înveți cuvinte noi în context corect și îți oferă un timp relaxant, cu un studiu mascat de plăcerea lecturii.

La Lektor, recomandăm lectura unor texte în original în timpul cursurilor de limba engleză pentru copii, adolescenți și adulți, chiar de la nivel începător. Familiarizarea cu texte scrise de vorbitori nativi te ajută să ajungi la fluență mai rapid și să te exprimi cu lejeritate în diferite contexte multiculturale.

Lectură plăcută!

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți