5 expresii de iarnă în limba germană

Când studiezi limba germană este distractiv să reții și expresii folosite în această limbă. Expresiile sunt utile în comunicarea uzuală și a le cunoaște ne îmbogățește experiența înțelegerii și transmiterii unor idei. În general, expresiile sunt amuzante și ușor de reținut. Comicul provine dintr-un mod diferit de a vedea realitatea. În unele cazuri, totuși, există „coincidențe” și expresii asemănătoare în limba română. Și acestea sunt distractive.

Expresiile pot fi învățate mai ușor într-un context corect. Iarna este o perioadă ideală pentru a reține câteva expresii care fac aluzie sau conțin cuvinte legate de sezonul rece.

  1. Das Hundewetter – o vreme „câinească”. Este o vreme rea. Mai ales iarna, când este frig, zăpadă și vânt.
  2. Schnee von gestern – „zăpadă de ieri”. Descrie ceva știut, o știre mai veche sau care este acum neimportantă. Este folosită pentru a reduce semnificația unor evenimente din trecut.
  3. Kalte Füβe bekommen – „a i se răci picioarele”. Se referă și la temere față de un eveniment viitor, de exemplu înaintea căsătoriei. De asemenea, implică și o ezitare (să fac acest lucru, să continui?). Această expresie este folosită când ne îndoim sau dorim să amânăm, fără să facă referire la vreme de fapt.
  4. Es gibt kein schlechtes Wetter, nur schlechte Kleidung. Nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite.
  5. Die Kuh vom Eis holen – a salva vaca din gheață. Când se apropie un termen și încă avem de lucru, avem nevoie să o salvăm, după cum se traduce expresia cuvânt cu cuvânt. Este folosită în situații când rezolvăm în ultima clipă lucrurile sau salvăm o situație în ultimul moment.

Cu ajutorul expresiilor este mai ușor să te faci înțeles și să înțeles mesajele auzite. La Lektor, participanții la cursurile de limba germană pentru copii,  adolescenți sau adulți studiază chiar de la nivel începător expresii uzuale, utile într-o conversație.

Studiu plăcut!

Article by Nadia Esslim

Photo by Getty

Newsletter

Abonează-te la newsletterul nostru și fii la curent cu ultimele noutăți