Pasper Flower

Cursuri Business

Dezvoltare profesională

Cursuri Business Communication

Soft skills

Cursurile Business General sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile de limbă engleză, germană și franceză în context profesional. Scopul lor este acela de a îmbunătăți competentele de ascultare, scriere și citire, precum și abilitatea de a conversa, combinând în mod eficient vocabularul general cu cel de specialitate. Accentul se pune pe dezvoltarea abilităților de comunicare în mediul de lucru în general, nu doar a limbii străine, și implică combinarea tehnicilor de predare a limbilor străine cu tehnici de soft skills training. Ilustrarea punctelor de învățare și fixarea structurilor de gramatică și vocabular au loc prin participarea la jocuri de rol și simulări de situații reale, precum și efectuarea unor task-uri frecvent întâlnite la locul de muncă. Cursurile Business Communication sunt disponibile pentru limbile engleză, germane și franceză.

Cursuri International Communication

International project teams

Cursurile International Communication au ca scop eficientizarea comunicării în echipe de proiect internaționale, unde activitatea se desfășoară preponderant în mediul virtual. Aceste cursuri sunt personalizate sunt concepute să stimuleze dezvoltarea abilităților de comunicare în situații precum daily stand-ups, scrum meetings, project-team meetings sau demos. O componentă importantă a acestor cursuri o constituie sensibilizarea culturală, deoarece comunicarea cu partenerii de proiect sau clienții străini implică nu doar utilizarea unei limbi comune, ci și înțelegerea diferențelor culturale. Aceste diferențe se traduc printer altele prin stilul de comunicare direct sau indirect, toleranța la incertitudine, atitudinea față de autoritate, sau gradul de asertivitate. În plus, înțelegerea culturii contribuie semnificativ la înțelegerea mecanismelor limbii studiate și modului în care aceasta este utilizată de vorbitori nativi și non-nativi. Cursurile International Communication sunt disponibile pentru limbile engleză și germană.

Skills Workshops

Specific purposes

Lektor a dezvoltat o serie de workshop-uri intensive care să răspundă unor nevoi punctuale de training, cum ar fi: prezentări, email writing, meetings sau video-/ tele-conferencing, sau topicuri bespoke. Workshop-urile sunt personalizate în baza unei analize atente a nevoilor de instruire, iar mare parte din agenda workshop-ului o reprezintă activități practice, de reflecție sau sharing, bineînțeles în limba țintă. Astfel, învățarea implicită o completeză pe cea explicită, iar participanții au posibilitatea să discute și să analizeze exemple concrete de situații și comportamente. Workshop-urile intensive combină cele mai relevante noțiuni de limbă, soft – și hardskills într-un format informativ și interactiv, într-un timp scurt, dar cu rezultate pe termen lung. Pentru măsurarea impactului, se pot organiza și ședințe de follow-up la intervale stabilite de comun acord. Skills workshops sunt disponibile pentru limbile engleză și germană.

vezi cursurile...

Recunoaștere internațională

Certificatele telc

Examenele telc Business English și telc Deutsch Beruf sunt modul ideal de a obține recunoaștere internațională a competențelor de utilizare a limbilor engleză și germană în mediul de afaceri. Formatul examenelor este unul accesibil și relevant, iar cursurile noastre sunt concepute pentru a vă pregăti pentru susținerea acestor tipuri de teste. Pentru acele personae care deja au acumulat cunoștințele necesare pentru susținerea unor astfel de examene, punem la dispoziție cursuri intensive de pregătire strict pe formatul examenului, pentru a maximiza șansele obținerii unui rezultat cât mai bun.